Bu Blogda Ara

15 Aralık 2010 Çarşamba

PAŞA PİLAVI

MALZEMELER (10 kişi)

1 paket arpa şehriye
350 gr. kuşbaşı et
2 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencerenin içine 125 gr. tereyağ veya zeytin yağını koyunuz. Eti ilave edip kavurunuz. Etin yumuşaklığına göre pişmiyor ise sıcak su ilave ediniz. Suyunu çektikten sonra tekrar az miktarda yağ ilave edip soğanı katınız. Daha sonra ince doğranmış biberleri ilave ediniz. İnce doğranmış domatesleri de katıp kavurma işlemine devam ediniz. Tuz,karabiber katınız. En son arpa şehriyeyi ilave ediniz. Normal pirinç pilavı kavurur gibi kavurunuz. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu katınız. Ocağın altını kısıp pişmesini sağlayınız. Pilav 15 dk. dinlendikten sonra servis ediniz.

Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. Oyacım, emeğine sağlık ama ben senin elinden yemek istiyorummmmm:)

    Arzu Tayyare

    YanıtlaSil