Bu Blogda Ara

15 Eylül 2011 Perşembe

SÜTLÜ VE CEVİZLİ EKMEK ( 6 Kişilik)

MALZEMELER:

2 adet bayat ekmek,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı krema,
3 adet yumurta,
1 adet portakal kabuğu rendesi,
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz,
üzeri için pudra şekeri,tarçın.

HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları çırpıp,süt,tozşeker,portakal rendesi ve kremayla iyice karıştırın. Ekmekleri dilimleyin. Fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin yarısını tepsiye dizin. Üzerine sütlü karışım dökerek ekmekleri ıslatın ve ceviz serpin. Kalan ekmekleri de dizin ve aynı şekilde ıslatın. İyice sütü içine çekmesi için 20 dk. bekleyin. Fırını 175 derecede ısıtın. Ekmek tepsisinin altına bir tepsi yerleştirin ve yarısına kadar sıcak su koyun. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dk. pişirin. Servis yaparken ceviz,tarçın ve pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder