Bu Blogda Ara

25 Aralık 2010 Cumartesi

BOSTAN PATLICAN KEBABI












MALZEMELER

7 adet bostan patlıcanı
400 gr. kuşbaşı et
250 gr. garnitür
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
250 gr. kaşar peyniri rendesi
Karabiber, tuz, pulbiber

Üzeri için beşamel sos

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölünüz. Tuzlu suda bekletiniz. Siyah suyunu döküp yıkayınız. Kurulayıp kızgın yağda kızartınız veya közleyiniz.(tercihe bağlı) Fırın tepsisine sıralayınız. İç malzemesini hazırlamak için kuru soğanı ince doğrayıp tencerede kavurun. Sonra eti ilave edip kavurmaya devam edin. Sırasıyla domates, sivrribiber, sarımsak, tuz,karabiberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Et iyice pişsin. Ilıyınca garnitürü ilave ediniz. Patlıcanların ortasını açıp hazırlanan harç ile doldurunuz. Üzerine beşamel sosunu paylaştırınız. 180 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine kaşarı koyup biraz daha pişirin.


Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. oyacım çok güzel görünüyor bayıldımmm :)
    bi gün beşamelsiz yapayım, pek sevmem beşamel sos, sadece bol kaşarla da güzel olur sanırım, köz patlıcanla da hafif olur hem.
    pınar

    YanıtlaSil