MALZEMELER
300 gr. kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
MUHALLEBİ MALZEMESİ
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahve fincanı toz şeker
1 yumurta, 1 paket vanilya
1 paket krema
HAZIRLANIŞI
Kadayıfları 1-2 saat önceden derin dondurucuya koyunuz. Dondurucudan alıp kolayca çözmesini sağlayarak tencereye koyun. İçine yağı, şekeri ilave edip orta halli ateşte kavurun. Pembe hale gelince cevizleri ekleyin. Ateşten alıp soğutunuz. Diğer yandan krema hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Soğutunuz. Soğuduktan sonra içerisine krema ekleyip mikserle iyice çırpınız. Kadayıfların yarısını dikdörtgen borcama seriniz. Üzerine muhallebiyi yayınız. Kadayıfın diğer yarısını muhallebin üzerine seriniz. Dolapta dinlendirip servis yapınız.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder