Bu Blogda Ara

15 Aralık 2010 Çarşamba

BADEMLİ PİLAV






MALZEMELER:

200 gr. çiğ badem
750 gr. pirinç (3 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr. tereyağ veya zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Pirincinizi nişastası çıkması için sıcak suda bekletiniz. Bademlerimizi 2 su bardağı sıcak suda haşladıktan sonra ocaktan alınız. Kabuklarını soyunuz. Tereyağını koyduğumuz tencereye yağı iyice erittikten sonra bademleri koyup 6-7 dk. kavurunuz. Sonra bademleri kaşıkla kaseye alınız. Pirinçleri ilave edip iyice kavurunuz. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip pirinçlerin üzerini örtecek kadar kaynar su dökünüz. Ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesine yakın bademleri üzerine seriniz:) En az yarım saat pilavı dinlendirdikten sonra pilavınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder