Bu Blogda Ara

9 Ocak 2011 Pazar

RULO AÇMA BÖREK


















MALZEMELER

1 küçük şişe schweeps tonik
1 paket margarin
Aldığı kadar un

Not: Kekunla yoğurulursa daha lezzetli olur.

İÇ MALZEMESİ

350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2-3 adet ince kıyılmış sivribiber
1 tutam maydanoz
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

Hamur malzemesini kaba koyup özleşene kadar yoğurunuz. 15 dk. kadar dinlendiriniz. Daha sonra 2 parçaya bölünüz. Merdaneyle oval olana kadar açınız. İç malzemeyi sırasıyla soteleyiniz. Açılan hamurun ortasına iç malzemeyi yerleştiriniz. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayınız. Bohça gibi oval şekli veriniz. Tepsiyi hafif yağlayıp böreği ters çevirerek yağlayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarıncaya kadar 200 dereceli fırında pişiriniz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder