Bu Blogda Ara

17 Aralık 2010 Cuma

HUMUS













MALZEMELER

350 gr. beyaz nohut
250 gr. tahin
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Nohutları akşamdan tuzlu suda ıslatıp sabah düdüklü tencerede pişiriniz. Bir kevgire alıp soğutunuz. Kabın içerisine nohutları koyup blendırdan iyice geçiriniz. Sonra sırasıyla tüm malzemeyi ilave ediniz. İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp kaşıkla şekil veriniz.Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz kırmızı biber dökünüz.

Umarım afiyetle yersiniz...

2 yorum:

  1. Merhaba. Humusa bayılırım. Evde yapmayı hiç denememiştim. Blenderdan geçirirken nohutlar sulanıyor mu? Çatalla ezmesi zor diye yapmıyordum.

    Tarçın Tadında'ya da beklerim :
    www.tarcintadinda.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Feyza Hanım.Ben de humusu çok severim.Sorunuza gelince blenderdan geçirince nohutlar sulanmıyor.
    Tanıştığıma memnun oldum. Sitenizi ziyaret edeceğim.

    Sağlıkla ve mutlu kalın...

    YanıtlaSil