Bu Blogda Ara

30 Ocak 2011 Pazar

KALBURABASTI

MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında sanayağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
250 gr. ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Hamur kabının içerisine margarini ve kızdırılmış 1 bardak sıvı yağ, 1 çay bardağı dövülmüş cevizi ilave edip kaşıkla hızlı şekilde karıştırınız ve içerisine yine hızlı bir şekilde bir su bardağı unu katınız. (Boza kıvamına gelinceye kadar). Ve sonra 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, kabartma tozunu katıp tekrar hamuru iyice karıştırınız. Aldığı kadar un katıp kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurunuz. Daha sonra hamuru biraz dinlendiriniz. Hazırladığımız hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bir kevgirin üzerinde elinizle çay tabağı büyüklüğünde açınız. Arasına cevizi koyup iki taraftan toplayarak kapatınız. Yağlanmış tepsiye toplar üzerine gelecek şekilde koyunuz. 200 derece fırında koyu kahverengi olana kadar pişiriniz.


ŞERBETİ

1 kg toz şeker üzerine 1,5 parmak çıkacak şekilde su katıp ocakta eriyene kadar karıştırınız. Kaynayınca 4-5 damla limon sıkıp 10 dk. sonra ocaktan alınız ve şerbet soğuk kalburabastı sıcak olacak şekilde üzerine dökünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder