MALZEMELER
500 gr. kuru bakla
2 orta boy soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz ve şeker
YAPILIŞI
Baklayı akşamdan tuzlu suda ıslatınız. Suyunu süzüp kenarda bekletiniz. Tencerenin içerisinde ince kıyılmış soğanları zeytin yağıyla birlikte kavurunuz. Şekeri,karabiberi,tuzu ilave edip baklayı da katınız. Dereotunu çok ince doğranmış şekilde ekleyiniz. 1-2 kez karıştırınız. Baklanın üzerine 1,5 su bardağı sıcak su (baklanın üzerine çıkacak şekilde) ekleyiniz. Düdüklü tencerede 10 dk. pişiriniz.Blenderdan geçirip borcama dökünüz. Buzdolabında donmasını sağlayınız. Kare şeklinde kesip üzerine ince kıyılmış dereotu döküp süsleyip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder