Merhaba.Ben Oya Caner.Şu an yemek üzerine eğitim alıyorum.Bilgilerimi ve yaptığım yemekleri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
Bu Blogda Ara
15 Aralık 2010 Çarşamba
BADEMLİ PİLAV
MALZEMELER:
200 gr. çiğ badem
750 gr. pirinç (3 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr. tereyağ veya zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Pirincinizi nişastası çıkması için sıcak suda bekletiniz. Bademlerimizi 2 su bardağı sıcak suda haşladıktan sonra ocaktan alınız. Kabuklarını soyunuz. Tereyağını koyduğumuz tencereye yağı iyice erittikten sonra bademleri koyup 6-7 dk. kavurunuz. Sonra bademleri kaşıkla kaseye alınız. Pirinçleri ilave edip iyice kavurunuz. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip pirinçlerin üzerini örtecek kadar kaynar su dökünüz. Ocağın altını kısıp pilavın suyunu çekmesine yakın bademleri üzerine seriniz:) En az yarım saat pilavı dinlendirdikten sonra pilavınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder