Merhaba.Ben Oya Caner.Şu an yemek üzerine eğitim alıyorum.Bilgilerimi ve yaptığım yemekleri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
Bu Blogda Ara
9 Ocak 2011 Pazar
RULO AÇMA BÖREK
MALZEMELER
1 küçük şişe schweeps tonik
1 paket margarin
Aldığı kadar un
Not: Kekunla yoğurulursa daha lezzetli olur.
İÇ MALZEMESİ
350 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2-3 adet ince kıyılmış sivribiber
1 tutam maydanoz
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini kaba koyup özleşene kadar yoğurunuz. 15 dk. kadar dinlendiriniz. Daha sonra 2 parçaya bölünüz. Merdaneyle oval olana kadar açınız. İç malzemeyi sırasıyla soteleyiniz. Açılan hamurun ortasına iç malzemeyi yerleştiriniz. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayınız. Bohça gibi oval şekli veriniz. Tepsiyi hafif yağlayıp böreği ters çevirerek yağlayınız. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzeri kızarıncaya kadar 200 dereceli fırında pişiriniz.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder